СПЕКТАКЪЛ

TANGO, PULSACION N°1
Един мъж, една жена. Танго. Париж, Буенос Айрес. И... (светлини)... Бродуей!

Tango, Pulsacion n°1 е танцов спектакъл с двама герои, в който се преплитат аржентинско танго, видео арт, театър и мюзикхол. Тази творба е една истинска одисея из вселената на двама души. От една страна, това е пътуване, което се докосва до света на тангото, но същевременно е и един дълбок размисъл върху отношението към другия, към себе си и към сцената. Tango, Pulsacion n°1 е творба, която не подлежи на класификация, единствена по рода си, непрекъснато осцилираща между комичното и трагичното. Това не е танго шоу, по-скоро театър без думи в който Тангото е един от героите.

Спектакълът се продуцира от френско - аржентинската танцова компания Not Tonight, постановката, хореографията и изпълнението е дело на танцьорите на аржентинско танго Селин Руис и Дамян Розентал. Tango, Pulsacion n°1 е резултат на техните дългогодишни изследвания и работа в областта на аржентинското танго, движението и театралността. Спектакълът пристига в България само два месеца след премиерата си в Париж, преминала при голям успех.

Представлението ще се състои в Модерен театър на 12 декември от 19.30 ч.. Входът е с билети. След края на представлението в пространството на театъра ще има милонга, входната такса за която е включена в цената на билета.

Фрагменти от видеото към спектакъла: